ESHOT Genel Müdürlüğü verilerine göre, İzmir’de otobüs bilet gelirleri, toplam işletme giderlerinin yalnızca yüzde 17’sini karşılıyor. Kalan yüzde 83’lük maliyet ise İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinden sübvanse ediliyor.
Benzer bir tablo diğer toplu ulaşım işletmetlerinde de görülürken, maliyetlerin önemli bir bölümü kamu kaynaklarıyla finanse ediliyor.
Uygulanan sübvansiyon politikaları, toplu ulaşım hizmetlerinin kapasitesine de yansıyor.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay döneminde yapılan yeni düzenlemelerle kent genelinde hizmet veren hat sayısı 471’e yükseldi. Bu rakam İzmir’in kent tarihinde ulaşılan en yüksek hat sayılarından biri olarak kayıtlara geçti.
Açılan yeni hatlarla birlikte daha önce toplu ulaşıma sınırlı olan bazı yerleşim alanlarıda sisteme dahil edilirken, kent genelinde ulaşım ağının kapsayıcılığı artırıldı.
İMOD

Bir yanıt bırakın