MİNİBÜSLERE ZAM KAPIDA

Benzin ve mazota gelen zamlar ve artan maliyetler nedeniyle zam yoluna gitmeyi planladıklarını söyleyen İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, planlanan yeni ücretler hakkında da bilgiler verdi.

İzmir Minibüsçüler Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, benzin ve mazota gelen zamlar ve artan maliyetler nedeniyle dolmuş ve minibüs ücretlerine zam yapacaklarını açıkladı. Şu anda mevcut tarifede indi-bindi ücretinin 10 lira olduğunu söyleyen Başkan Kayışdikici, tarife ücretlerine yüzde 35 ila 38 arasında bir zam yapmayı planladıklarını aktardı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ESHOT ücretlerine zam yapmayı planladığını kendilerinin de bu zammın açıklanmasını beklediklerini belirten Kayışdikici, “Masraflar çok, giderlerimiz de çok arttı. Sigorta primleri yükseldi; bandrol fiyatları bile neredeyse yüzde 300 zamlandı. Şu anda artan maliyetlerimiz nedeniyle araçlarımıza kasko dahi yaptıramıyoruz. 2022 yılının eylül ayında 12, 14 ve 16 lira gibi bir tarife belirlemiştik ancak bu listeyi bastırmadık bile. Bu yıl indi bindi ücretimiz resmi olarak 10 liraydı; çok kısa hatlarda 7,5 lira alındığı da olunuyordu. Bunların yanı sıra şu anda 25 ila 33 kilometre arasında kalan beş güzergahta 14,5, ‘ikinci kademe’ dediğimiz EVKA 5-Karşıyaka gibi 16 ila 17 kilometre arasındaki güzergahta 11,5, 18 ila 25 kilometre arasında ise 13 lira gibi bir ücret alıyoruz. Artık bu ücretler ne yazık ki maliyetlerimizi karşılamıyor. ESHOT’a gelecek zamla birlikte bizler de güncelleme yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘VATANDAŞIMIZ HOŞGÖRÜ İLE KARŞILAYACAKTIR’

Yapılması planlanan zamla birlikte indi-bindi ücretinin ortalama 13,5 lira olacağını da belirten Kayışdikici, “Zaten bugüne kadar fiyatlarımızı olabildiğince uygun seviyede tutmaya çalıştık. Vatandaşımız hep en ucuz hizmeti bizden aldı. Diğer birçok hizmete zam geldi; 200 gram ekmek bile 7,5 lira oldu. Ne yazık ki artık vatandaşa çatalın ucuyla verilen kepçeyle alınıyor. Bizim şoförümüz de ne yazık ki yeterince para kazanamıyor. Bu zamlar hem bize hem de şoförümüze katkı sağlayacak. Vatandaş bizim çok ucuza hizmet verdiğimizin farkında. Vatandaşımız bizi hoşgörü ile yine karşılayacaktır. Herkes sonuçta bu hayat pahalılığını bire birde yaşıyor. Ayakta kalmak için bu zammı yapmak zorundayız” diye konuştu.

İMOD

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*