İZMİR’DE MİNİBÜS TAKSİ TARTIŞMASI

İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde alınan kararla kentte ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ile 322 dolmuş taksiye dönüşmesi kararlaştırılırken İzmirli minibüsçüler de harekete geçti.
İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası, kent merkezinde hizmet veren M plakalı 400 minübüsün 2030 yılına kadar peyderpey T plakaya, yani taksiye dönüşmesi için UKOME’ye başvurdu.
YENİ Asır’a konuşan İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici, “Belediyenin hazırladığı Ulaşım Master Planı’na göre, İzmir’de şu anda M plaka minibüslerin fazlalığı gözüküyor. 2030’a kadar T plakalı taksilere ise ihtiyacın artacağı öngörülüyor. Biz de bu nedenle İstanbul’daki gibi gönüllülük esasına dayanan bir dönüşüm istiyoruz. Talep yazımıza 2030 yılına kadar 400 minibüs yazdık ama şu etapta 150 tanesi gerçekleşse yeter” dedi.

M plaka fiyatlarının çok düşük olduğunu dile getiren Kayışdikici, “Para kazanılmıyor, sıfır araç fiyatları çok yüksek, taşımacılık da ücret olarak çok düşük. Çünkü yolcu sayıları çok düşük. Kentte hizmet sahası çok genişlemesine rağmen biz minibüsçüler güzergah olarak gelişim sağlayamadık. Oysa her UKOME toplantısına Şoförler Odası biriki durak yeri kararı getiriyor. Bu duraklar ne oluyor, nereye gidiyor. İşte biz de bunlara talibiz. 1177 minübüsün bir kısmını da İZTAŞIT’a çevirebiliriz” dedi.

Üyelerinin hakkını savunan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ise, Yeni Asır’a yaptığı açıklamada, minibüsçülerin bu talebinin mevzuata aykırı olduğunu belirterek böyle bir dönüşüme karşı olduklarını söyledi.
Yeni Asır

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*