İZMİR’İN KRİTİK NOKTASINDA KESİNTİSİZ ULAŞIM BAŞLADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ordu Bulvarı’ndan Anadolu Caddesi’ne bağlantı sağlayacak yolu hizmete aldı. 13 milyon liralık yatırım ile Karşıyaka-Çiğli trafiği rahatladı. Araç sürücüleri hem zamandan hem de yakıttan tasarruf etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin trafiği rahatlatmak ve kesintisiz ulaşım sağlamak için başlattığı yatırımlar sürüyor. Karşıyaka ve Çiğli aksında ulaşımı kolaylaştırmak için Ordu Bulvarı’ndan Anadolu Caddesi’ne bağlantı sağlayacak yol yatırımı tamamlanarak hizmete alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve İZBETON tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Ordu Bulvarı’ndaki araç trafiğini kesintiye uğratan arsa, ulaşım aksı içine alınarak yeni bağlantı yolu ve kavşak düzenlemesi yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ordu Bulvarı’nda yürütmüş olduğu çalışma kapsamında 10 milyon 500 bin TL kamulaştırma bedeli, 400 bin TL asfalt bedeli, 500 bin TL parklar ve 1 milyon 500 bin TL düzenleme bedeliyle yaklaşık 13 milyon liralık yatırım yaptı. Böylelikle hem Girne Bulvarı ve Bostanlı yönündeki, hem de Anadolu Caddesi’ndeki trafik yoğunluğu azaltıldı.

Karşıyaka’dan Anadolu Caddesi’ne bağlantı sağlayan yeni arter ile ulaşımın 3 kilometre kısaldığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Hamdi Ziya Aydın, “Ahmet Kemal Baysak Bulvarı’ndaki tren yolunun üstünden taşıt üst geçidi ile geçerek, Ordu Bulvarı üzerinden Anadolu Caddesi’ne bağlantıyı da sağlamak istiyoruz. Bu bölgede kamulaştırma çalışmalarımız sürüyor. 2023 yılının sonuna doğru yapım ihalesine gireceğiz. O proje de tamamlandığında Karşıyaka sahil bandını Anadolu Caddesi’ne bağlamış olacağız. Başkanımızın da talimatıyla trafikte alternatif, rahatlatıcı çözümler üretmeye devam ediyoruz” dedi.

İMOD

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*