MİNİBÜSÇÜLERDEN ODAYA “EYLEM YAPALIM” BASKISI

UKOME’den zam aldıkları halde, toplu ulaşıma yapılan zammın engellenmesi ile yeni tarifeyi uygulayamayan minibüsçüler, İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası’na gelerek bu karara isyan etti.

Yönetim Kurulu üyeleri ve eylem yapan minibüsçülerle toplantı yapan İMOD Başkanı Mehmet Kayışdikici, “Ben ve kanaat önderi arkadaşlar, bazı durak ve hatlarda çalışan arkadaşların eylem yapmalarını önlemek için çalışıyoruz. Bazı arkadaşlar eylem olmayacağının sözünü verdi. Ancak arada bazı provokatörler var, onları kontrol etmek içinde ayrı bir zaman harcıyoruz” dedi.

Son yapılan UKOME toplantısında devlet kanadında ki kurumların ret oylarıyla İzmir BŞB’nin, İzban, Metro, Otobüs, Tramvay ve Vapur yolcu taşıma ücretlerine zam isteği reddedilmişti. Toplu taşımada ilk biniş ücreti 6,5 TL iken, vatandaştan 10 TL indi bindi ücreti ve hatların uzunluğuna göre, 12, 14 ,16 TL almalarının mümkün olmadığını belirten minibüsçü esnafı, İzmir Minibüsçüler Odası önüne geldi. Minibüsçüler Başkan Kayışdikici üzerinde, “Eylem yapalım. Tüm minibüsleri Ak Parti il binası önüne çekelim” baskısı oluştururken isyan eden minibüsçüler ile yönetim kurulu toplantı yaptı.

Başta TCDD olmak üzere UKOME’nin devlet kanadındaki temsilcilerinin tutumu nedeni ile İzmir BŞB’nin toplu ulaşım zammı alamadığını, bunun kendilerine direkt etki yarattığını anlatan İMOD Başkanı Mehmet Kayışdikici, “Bugün toplu ulaşımda ilk biniş 6,5 TL. BŞB sadece 1 TL zam istedi. Bunu çok gördüler. Eğer o 1 TL lik zam verilmiş olsaydı, 120 dakika içinde 1. ve 2. binişlerle toplam ücret 12 TL olacaktı. Biz de o zaman 10, 12, 14, 16 TL lik kademeli ulaşım tarifemizi uygulayabilecektik.” dedi.

Kayışdikici, “Çok sayıda arkadaşımız eylem yapmamız gerektiğini düşünüyor. Ben başkan olarak “Öfkeyle kalkan zararla oturur” misali enine boyuna konuyu tartışıp bir karar verilmesini istiyorum.

Arkadaşlar Ak Parti İl Başkanlığı önüne minibüslerle toplanmak istediler. Ben böyle bir eylemin zamanı olmadığını belirterek durdurdum, engelledim. Pek çok arkadaşı ikna ettim ve böyle bir eylemin yapılmayacağı sözünü aldım. Ancak bazı arkadaşlar var ki söz dinlemeyecek gibi. Onlar, bugün olmasa bile başka bir gün mutlaka Ak Parti İl Binası önüne gidip kontak kapatacaklarını söylüyor. Çünkü Büyükşehir Meclisinde ulaşımda yolcu taşıma ücretinin artırılmasına karşı çıkan kesim Ak Partililer. Dosya UKOME’ye geldiğinde de, toplantıda söz sahibi olanları da etkileyen onlar. Bu sorunu en kısa zamanda aşmak zorundayız. Farklı eylemlerde olabilir. Çünkü işin içinde provokatörler var. Kanaat önderleri olan arkadaşlarımız, isyanı büyütmek, çeşitli eylemler gerçekleştirmek isteyen arkadaşlara hakim olmaya çalışıyorlar. İzmir BŞB dava açıyormuş. Haklılar. Biz minibüsçüler, bu haklı davada İzmir BŞB’nin yanındayız. Odamız İzmirlilerin mağdur olmasını istemiyor. Büyükşehir’in de zararını kısmen de olsa azaltmasından yana. Bu tavrımızı da özellikle belirtmek istiyorum” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*