KAYIŞDİKİCİ: BAKANLIĞIN ALDIĞI “ZORUNLU EMNİYET KEMERİ KARARI” UYGULAMASI ZOR, MASA BAŞI BİR KARARDIR

İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda Ulaştırma Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan Karayolları Trafik Yönetmeliği Değişiklikleri, 16 Ağustos tarihi itibariyle yürürlüğe girdi.

Yürürlükte, otobüs ve minibüslerde tüm yolcular emniyet kemeri takmadan aracın hareket etmesine izin verilmeyeceği ifade ediliyor. İzmir Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kayışdikici ise yaptığı açıklamada, kararı “Masabaşı ve uygulanılması zor” olarak değerlendirdi.

Kayışdikici, “Bizim araçlarımızın tümünde ve bütün koltuklarımızda emniyet kemeri mevcut, ancak belediye otobüslerindeki yolcu koltuklarında emniyet kemeri bulunmuyor. Bu karar alınırken otobüslerde kemer olmamasına dikkat edildi mi merak ediyorum” dedi.

Minibüslerde ayakta yolcu alınmadığını, alındığı takdirde “Trafik suçu” işlendiğini söyleyen Kayışdikici, belediye otobüslerindeki “Ayakta yolcu” ibaresine karşılaştırma yaparak dikkat çekti. Kayışdikici, “Örnek veriyorum bir belediye otobüsünde 20 oturan 30 ayakta yolcu yazıyorsa, şoför arkadaşımız bunu nasıl çözecek? Bu kararlar masa başında alınan kararlar, ayakta yolcu alındığı sürece uygulanamaz. Yönetmelik bizim için uygulanılabilir olsa dahi, belediye otobüsleri dikkate alındığı zaman alınan bu kararı soru işareti, uygulamadan uzak ve masa başı olarak nitelendiriyorum. Öte yandan bize uygulanan maddeler resmi araçlara da uygulanırsa çok mutlu ve keyifli olacağız” dedi.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*